Pınar Gülce Gülhan
Pınar Gülce Gülhan

İnci Holding- İnci Akademi Öğrenme Zamanı Uygulaması

Çalışanlarımızın bireysel ve profesyonel gelişimlerini destekleyici bir öğrenme platformu olarak hayata geçirdiğimiz İnci Dijital Akademi’nin kullanımı yaygınlaştırma ve öğrenmeye zaman ayırmalarını destekleme çalışmalarımız kapsamında, ilk aksiyonlarımızdan biri ‘’Öğrenme Zamanı’’ uygulamasını hayata geçirmek oldu.

Öğrenme Zamanı uygulamasından çalışanlarımızdan kareler
İnci Holding’de her cuma günü 15:00-16:00 saat aralığını öğrenme zamanı olarak belirleyerek, tüm çalışanlarımıza otomatik bir takvim olarak atamasını gerçekleştirdik. Ayrıca bu uygulamayı kurum kültürümüzün bir parçası haline getirmek için belirlenen takvim dilimine toplantı konulmamasına özen gösteriyoruz.

Her ay  öğrenme zamanı için hazırladığımız bültenlerle de hem İnci Holding Liderlik Davranış Modelimiz’ imizi tanıtıyor hem de buradaki yetkinliklere uygun e-öğrenme, video, kitap, makale gibi destekleyici araçları öneri olarak sunuyoruz. Çalışanlarımız bu süreyi kendi istedikleri şekilde gelişimlerine ayırarak değerlendiriyorlar.
Öğrenme Zamanı uygulamasından çalışanlarımızdan kareler2

Günümüzün önemli yetkinlerini içeren konularda ve iyi olma halini destekleyici farklı konu başlıklarında bu zaman aralığına denk gelen webinarlar düzenliyor, çalışan motivasyonuna da katkıda bulunuyoruz.
Çalışanlarımızın değişen öğrenme dinamiklerini de göz önünde bulundurduğumuz yeni yaklaşımımızla; kişilerin kendi kendilerine öğrenmeye ayırdığı zamanı her ay ölçümleyerek ‘’Ayın Kendi Kendine Öğreneni’’ ni seçiyor ve Holding buluşmalarımızda ödüllendiriyoruz.
TEGEP'in ilk bülteninde bu iyi uygulama örneğimizle yer alacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Buradaki yazılar yazarların görüşleri olup TEGEP’in resmi görüşü değildir. TEGEP Gizlilik Politikasına buradan ulaşabilirsiniz.