Değişim İçin Gelişim, Gelişim İçin Değişim

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) olarak hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlamayı, ürün ve hizmetlerimizi yenilikçi bir anlayışla sürekli geliştirmeyi son derece önemsiyoruz; bu unsurların bizler için vazgeçilmez nitelikte olduğunun altını çizmeliyim. Bu önemli hedeflere ulaşırken en büyük gücümüz ise hiç kuşkusuz çalışanlarımız...
Şirketimizin başarısını en üst seviyede tutma yolunda ilerlerken olmazsa olmazlarımızdan birinin “sürekli gelişim” ilkesi olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda çalışanlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve eğitim almak istedikleri alanlara yönelik olarak onlara destek vermeye büyük önem veriyoruz. İşte bu bakış açısıyla BKM ailesi olarak özellikle seçtiğimiz “Değişim için Gelişim, Gelişim için Değişim” mottosu, etkisini hiçbir zaman yitirmediğini hissettiğimiz, hepimizin aklının bir köşesine kazınmış bir değerler bütünü olarak öne çıkıyor.
Mesleki eğitimlerin, çalışanların görevlerindeki bilgi seviyesini ve iş performansını artıran son derece önemli ve dolayısıyla asla geri plana atılmaması gereken bir gereklilik olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak mesleki eğitimlerin yanı sıra çalışanlarımızın bireysel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler, çalıştaylar, sohbetler ve farkındalık seminerlerine de inancımızın tam olduğunu söylemeliyim. Çünkü çalışanlarımızın iş performansları kadar kişisel gelişimlerini de önemsiyoruz. Hem iş hem sosyal hayatında fark yaratabilen çalışanlar için gelişimi her zaman destekliyoruz.
Eğitim ve gelişim alanında çalışanlarımıza her türlü fırsatı sunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğitimin sadece sınıf içinde kalmadığı, sınırların ortadan kalktığı bir dönemin içindeyiz. Dijitalleşmeyle birlikte “e-eğitim” de hayatımızın olağan bir parçası haline geldi. Çalışanlarımız kendilerini geliştirmek istedikleri konular özelinde, kendi uygunluklarına göre diledikleri zaman e-eğitim platformlarından eğitimlerini tamamlayabiliyorlar. Dolayısıyla öğrenmenin, gelişmenin ve farklı bakış açıları kazanmanın, çalışanlarımızın hayatlarının odak noktasında olduğunu söylersem yanlış olmayacaktır.
Öte yandan BKM olarak gelişimin bir diğer önemli yolunun, bilginin ve deneyimin paylaşımına değer vermekten geçtiğini düşünüyoruz. Dikkatimizi çeken, okuduğumuz, ilgi duyduğumuz her konuyla ilgili farkındalığın; çevremizdekilerle ve sevdiklerimizle bu konuları paylaştıkça artacağına inanıyoruz. Bu nedenle BKM ailesinin her bir üyesi, ben de dâhil olmak üzere, deneyimlerini sosyal medya mecralarında yazılı olarak yayınlamaya önem gösteriyor. Malum; söz uçar, yazı kalır…
Kişinin kendi gelişimi için harcadığı çabanın sürdürülebilir olmasının, bu anlamda başarılı ve mutlu olmasına olanak tanıyacak en güzel hediyelerden birinin odaklanma yeteneği olduğunun da altını çizmek isterim. Pozitif psikoloji ekolünün öncülerinden Mihaly Csikszentmihalyi’e göre; bilincini denetleyerek istediği konuya odaklanabilen, dikkatini dağıtan şeyleri göz ardı edebilen ve hedefine ulaşana kadar odağını kaybetmeyen insanlar sadece başarılı olmakla kalmıyor; aynı zamanda hayattan daha büyük zevk de alıyorlar. Çünkü yapılan işe odaklanmak, o anı dolu dolu yaşamak anlamına geliyor. Yapılan işe konsantre olamamak ise o anın geçmesini istemek, yani hayatımızdaki en değerli şey olan “zaman”ın bir nevi boşa akmasına bile isteye seyirci kalmak demektir...
Yazımı sonlandırırken eğitim ve gelişim yolunda sizlerin de “odağınızın” asla kaybolmamasını ve hayatınızın her saniyesini, o anlara hak ettikleri değeri vererek yaşamanızı diliyorum.

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Dr. Soner Canko, aynı üniversitenin İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır. Profesyonel kariyerinde Procter&Gamble, Citibank, Hewlett-Packard ve Ziraat Bankası gibi kurumlarda görev alan Dr. Canko, Temmuz 2011’den itibaren Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdür olarak çalışmaktadır. Blockchain Türkiye Platformu Yürütme Kurulu Üyesi olan Dr. Soner Canko deneyimleri ile finans sektörünün dijitalleşmesine katkı sunmaya devam etmektedir.

Buradaki yazılar yazarların görüşleri olup TEGEP’in resmi görüşü değildir. TEGEP Gizlilik Politikasına buradan ulaşabilirsiniz.